www.ismakogie.nl

Met de afsluiting van het seizoen in het vooruitzicht kunnen we een aantal mooie resultaten melden. De opleiding is bezig met de afronding van de vakdocenten- en vooropleiding, die in het nieuwe jaar ook allebei weer van start gaan. Uit de nieuwe aanmeldingen maar ook uit andere reacties blijkt dat de belangstelling voor Ismakogie toeneemt. De komende maanden nodigt het weer ons meer uit om naar buiten te gaan. Mooi om het geleerde in praktijk te brengen. Kijk om je heen en geniet! Voor degenen die graag een Ismakogieles volgen, zijn er verschillende mogelijkheden, zie de workshoplijst onderaan.
Wij wensen iedereen een fijne zomer. Tot ziens in het nieuwe seizoen.


Afgestudeerden en start nieuwe opleidingen
Op 24 juni zullen 7 studenten van de opleiding hun examens achter de rug hebben en volgens verwachting hun diploma en ismakogiespeld in ontvangst mogen nemen. Fijn weer zoveel nieuwe collega’s erbij en natuurlijk: van harte gefeliciteerd en succes met het starten van jullie praktijkactiviteiten.
Ook ontvangen op die dag de deelnemers van de lopende vooropleiding hun certificaat. Een aantal overweegt de tweejarige opleiding tot vakdocent te gaan volgen die in november 2017 van start gaat. Wil je hieraan deelnemen dan dien je de vooropleiding gevolgd te hebben, zie hieronder. Op zaterdag 2 september is er een kennismakingsworkshop in zalencentrum De Roos in Amsterdam, zie de workshoplijst onderaan.
De docenten- en vooropleiding worden gegeven in onze locatie in Zutphen. Hier is ruime (gratis) parkeergelegenheid en het gebouw is op loopafstand van het station.

Start van de vooropleiding in september
Tijdens de vooropleiding doe je veel oefeningen en bewegingen om aan den lijve te ervaren wat ismakogie in je lichaam en je geest doet. Je leert de toepasselijke anatomische begrippen en terminologieën en oriënteert je op het beroep ismakogiedocent. De vooropleiding is een belangrijke basis en een voorwaarde tot toelating voor de opleiding tot vakdocent. De lesdagen zijn de volgende zaterdagen: 2, 16, 23 en 30 september, 7, 14, 21, en 28 oktober van 10-17 uur. Als je de vooropleiding met succes afrondt krijg je een certificaat.
Kijk voor de verslagen van de bijeenkomsten, voor informatie en aanmelding op onze site:www.ismakogie.nl


De bijzondere werking van Ismakogie bij een gebroken pols
Dit heb ik aan den lijve ondervonden: Na een val dacht ik dat mijn pols gekneusd was. In de avond en de nacht werd het erg pijnlijk, dus de volgende dag naar de huisarts en het ziekenhuis. Op de röntgenfoto was een breukje te zien in een handwortelbeentje, os triquetrum. Gips gaf de nodige steun, maar de vingers waren dik en gebogen.
Na 2 dagen was de pijn weg en ben ik begonnen met de vingers te strekken, dat voelde goed. Ik kreeg meer kracht in mijn vingers en de zwelling verdween. Buigen oefende ik met schrijven en alle andere dagelijkse bewegingen waarbij je iets vastpakt. Strek- en buigoefeningen zijn goed voor de balans tussen de buig- en strekspieren in de onderarm. Kleine draaibewegingen in de pols waren de volgende stap, allemaal goed voor de doorbloeding en de aanmaak van nieuwe botcellen.
Na 1 week kreeg ik nieuw gips en heb ik op de gipskamer gevraagd of het oefenen goed was. Het was prima.
Na 4 weken mocht het gips eraf. Ik was erg benieuwd naar de resultaten. Het voelde even vreemd toen de steun weg was, maar dat herstelde snel.
Juist door de kleine maar intensieve Ismakogie-oefeningen had ik geen spier- en functieverlies. De gebruikelijke functiecontrole na 3 en 6 maanden met eventuele handfysiotherapie bij klachten waren niet nodig.
Doke van der Neer, docent Ismakogie, Doetinchem

Veel geleerd in korte cursus Ismakogie
De vraag om ismakogieles komt vaak via via. Een cursist van yogaschool Eva in Eibergen had informatie over ismakogie van een enthousiaste vriendin die al jaren lessen volgt in Enschede. De groep, 3 vrouwen en 2 mannen in leeftijd variërend van 73 tot 87 jaar en de yogadocent van 31 jaar, wilde een kennismakingsles en eventueel een vervolg. De kennismakingsles, waarin de basisuitgangspunten van de Ismakogie zijn behandeld en geoefend, smaakte naar meer. Tijdens de 3 volgende lessen zijn vooral de dagelijkse bewegingen uitgediept, met aandachtpunten voor thuis daaraan gekoppeld. Het leverde mooie ervaringen op.
Aan het einde van de cursus was iedereen positief over de bewustwording van het gebruik van je spieren en het ervaren van de doorwerking hiervan in je hele lichaam. De cursisten zijn zich ook bewust geworden van het meubilair in relatie tot het zitten in 4 rechte hoeken. Het naar beneden veren van de voetsteunpunten en de zitbotjes is net als het strekken van de handen intensief geoefend. De nadruk ligt daarbij op bewegen vanuit rust en de spierspanning langzaam verhogen en verlagen. Het traplopen en lopen zijn échte eyeopeners. De cursisten zeggen makkelijker rechtop te zitten en staan en voelen dat de oefeningen goed zijn voor hun houding. Ze zijn allemaal van plan om het geleerde in praktijk te brengen. Eva, de yogadocent, noemt ismakogie een mooie aanvulling op de yoga.
Corry Westgeest, docent ismakogie, Enschede


Ismakogiedocent in de dop
De twee jaar opleiding is omgevlogen. Een zeer leerzame ervaring met een kleine groep vrouwen, zeven om precies te zijn. Ieder begon vanuit een eigen insteek. Zoals: de docent waar ik lessen volg stopt/wil stoppen, wat nu? Of: ergens een les volgen en gegrepen worden door het effect dat een kleine beweging heeft op je lichaam. Of, om voor mijzelf te spreken: gegrepen door de eenvoud van de oefeningen die ik makkelijk kan toepassen in mijn praktijk voor voetreflexologie. Vol enthousiasme begonnen wij en zoals bij de meeste opleidingen denk je soms: waarom moet ik dit nu op dit moment bestuderen? Zoals zo vaak, valt alles op een gegeven moment op zijn plek. In dit intensieve proces groei je onderling ook naar elkaar toe. Het is fijn om te ervaren hoeveel steun er uit de groep komt. Dit heeft ervoor gezorgd dat iedereen nu voor de eindstreep staat en naar mijn idee ook gaat slagen. Onze groep heeft veel zin om de Ismakogie uit te dragen. Hopelijk kunnen wij ons steentje bijdragen aan het verder rollen van de sneeuwbal, zodat straks niemand meer vraagt: ‘Isma… watte?’
Carin Knops, foto, Twello


Wisseling eindredactie
Dit is het negende seizoen dat ik, Corry Westgeest (foto), als eindredacteur de uitgave van de nieuwsbrief heb verzorgd. De uitgave van een nieuwsbrief is voor de vereniging een mooie manier om niet alleen meer bekendheid te geven aan Ismakogie maar ook om nieuwe ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld de invloed van (niet) bewegen op de hersenen, te belichten. Ik heb dit graag gedaan, maar na negen jaar vind ik het tijd om het stokje door te geven. Aan wie is nog onbekend. Reacties kunnen gestuurd worden naar het secretariaatsadres, zie colofon.


Workshop op 12 augustus in Enschede
Ismakogie is gebaseerd op de afwisseling van de spierspanning en gericht op herstel en behoud van de natuurlijke Schwingungsrhythmik. Doordat je bewegelijk blijft, blijf je soepel en mooi. Bovendien worden veel klachten voorkomen en verholpen. De locatie ligt in een prachtig ecologisch natuurgebied waar we binnen en buiten kunnen oefenen. De workshop is van 13.30 tot 16.00 uur en wordt verzorgd door Corry Westgeest. Het adres is: Park PuurOord, Strootmanweg 50, 7548 RB Enschede. Het programma is een mix van theorie en praktijk met het thema Ismakogie van Top tot Teen.
Kijk voor informatie en aanmelding op: www.ismakogieCW.nl

Jubileumweek van 22 tot 29 juli in Zuid Frankrijk
Dit jaar vier ik, Jeanne Albers, mijn 25- jarig jubileum op 'JOIA' aan de voet van de Pyreneeën in Zuid Frankrijk. Veel jaren heb ik met plezier Ismakogie mogen uitdragen op deze bijzondere plek tijdens vakantie- en studieprogramma's. In dankbaarheid wil ik iedere dag Ismakogie aanbieden en gaan we genieten van het prachtige Katharenland. Vanwege mijn jubileum zijn er geen kosten verbonden aan de Ismakogielessen. Wel dienen deelnemers zelf de verblijf- en reiskosten te betalen en te regelen. We verblijven in het gastvrije centrum van Freddy en Lisette (Nederlands sprekend).
Kijk voor reservering op: www.joiawelcome.com
Kijk voor informatie op: www.ismakogie.jeannealbers.nl of op: www.jeannealbers.nl.

Kennismakingsworkshop op 19 augustus in Sint Anthonis
Ismakogie verhoogt de kwaliteit van leven! Het is een unieke methode voor dagelijks goed gebruik van je lichaam. Ismakogie herstelt en behoudt het evenwicht in lichaam en geest. Ontdek dit zelf. Je bent van harte welkom. De workshop is van 14.00 uur tot 16.30 uur en wordt verzorgd door Jeanne Albers. Het adres is: De lange Loop 38, 5845 GZ Sint Anthonis. Kijk voor informatie en aanmelding op: www.ismakogie.jeannealbers.nl of op : www.jeannealbers.nl.


Kennismakingsworkshop op 2 september in Amsterdam
Tijdens de workshop maak je kennis met de effecten van Ismakogieoefeningen in je lichaam. Een ontdekkingsreis op een heel speciale en boeiende manier. Voel je prettig in je lijf met je eigen manier van bewegen, met meer energie en een mooie uitstraling. Binnen het thema kennismaking bieden we verschillende oefeningen aan in twee op zichzelf staande workshops. Ook wordt er informatie gegeven over de opleidingsmogelijkheden. Ben je nieuwsgierig geworden? Laat je verrassen en kom naar de workshop! Deze wordt georganiseerd door de vereniging en gegeven door Angelika van der Schilden. Het adres is: zalencentrum De Roos, P.C. Hooftstraat 183 (Vondelpark), 1071 BW Amsterdam.
Kijk voor informatie en aanmelding op:www.ismakogie.nl.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de Nederlandse Anne Seidel Ismakogie Vereniging. De verspreiding gaat via het secretariaat en via leden/docenten naar cursisten en andere belangstellenden. Doorsturen van deze nieuwsbrief stellen wij op prijs. Wijzigingen kunnen het beste doorgegeven worden aan de afzender, klik op beantwoorden. Lukt dit niet, neem dan contact op met het secretariaat. Om je bericht te kunnen verwerken, is vermelding van je naam en adres noodzakelijk.

Corry Westgeest verzorgde voor deze nieuwsbrief de eindredactie.
Voor contact:ismakogieCW@tiscali.nl - tel: 0031 (0)53 4763881
Ingaande het nieuwe seizoen geeft zij het stokje door.
Het redactieadres is: info@ismakogie.nl

Volgende editie is september 2017

Tussendoor nieuws op de site: www.ismakogie.nl


Terug